Küçük yaşlarından itibaren azimli çalışmalarıyla büyük başarılara imza atan; ilerleyen yaşına rağmen çalışma hayatına başladığı ilk günkü heyecanla devam eden ve çalışanları ile birebir ilgilenen Şanlıurfa iş hayatının başarılı ismi İmam Aslan, 1927 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlkokulu Şanlıurfa’nın Bozova kazasında Merkez Okulu’nda okuyan Aslan, maddi imkânsızlıklar nedeni ile eğitimine devam edemedi ve 40’lı yıllarda, Kendir Sanayi’nde kalfa olarak işe başladı.
1943 yılında, okuryazar olması dolayısıyla tercih edilerek Ceylanpınar Devlet Üretme Çiftliği’nde işe alındı. Başarılı çalışmaları sayesinde, 1945 yılında makinistlik kursu için Ankara Atatürk Orman Çiftliği Cer Atölyesi’ne gönderildi. Kursu birincilikle bitirerek Ceylanpınar’a dönen Aslan, başarılı arazi işlerinin ilk adımlarını attı.
Her zaman Şanlıurfa’ya yenilikler getirmeyi gaye edinen İmam Aslan, askerlik hizmetinin ardından Vakıflar İdaresi’nden bir yer kiralayarak tamir atölyeciliği ve garaj işletmeciliği yaptı. 1948 yılında önce tek kamyonla nakliyecilik ve tenekeli benzin satışı yapmaya başladı ve çok geçmeden garajının içine 40 tonluk bir kantar ve hızar tesisi de kurarak yoluna devam etti. Akaryakıt işinde de başarılarını sürdüren Aslan, Şanlıurfa’nın ilk mekanik kollu pompasını kurdu ve BP bayiliği alarak Akçakale yolu 5. km üzerinde ilk jeneratörlü istasyonu hayata geçirdi. Daha sonraki süreçte Şanlıurfa’nın kazalarında 8 tane daha akaryakıt istasyonunun sahibi oldu.
1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında Ataş Rafineri’nin imalatını ve satışını durdurduğu bir dönemde, Bağdat’tan temin ettiği yakıtlarla ordumuza destek olan başarılı işadamı sonrasında 20 yıl boyunca başarı ile ordumuza hizmet verdi.
1983 yılına kadar iplik ve otomotiv ticareti yapan İmam Aslan, dopdolu geçen iş hayatında Inter ve Ford Bayiliği’ne de yer verdi. 1979’a kadar üretim ve sanayi yatırımı olan ring iplik üreten UPİSAŞ Fabrikası’nın yönetimini yürüttü. 1979 yılının sonlarına doğru Bursa’ya yerleşti ve Bursa – Yalova yolu 35. km üzerinde, İmam Aslan Dinlenme Tesislerini kurdu.
1995 yılında Bursa’daki işlerini oğluna bırakıp Şanlıurfa’ya dönen Aslan, Akçakale yolu 5. km üzerindeki istasyonunda, yıllardır Shell firmasının maden yağlarının dağıtımcılığını da yürüttüğü ASPET Limited Şirketi’ni kurdu. Kısa bir süre sonra da şehrin merkezinde bulunan Abide Kavşağı’nda Şanlıurfa’nın ilk AVM’ sini kurdu. 2000 yılında hizmete giren alışveriş merkezinin üzerinde bulunan otel inşaatının tamamlanması için, 2012 yılında çalışmalara başladı. Şanlıurfa ve bölge için büyük önem arz eden 5 yıldızlı Nevali Hotel, 210 oda ve yedi adet büyük salonu ile 2013 yılında hizmete açtı.
Daha önce yapmış olduğu, kendi adını taşıyan cami ve Kur’an kursunun yanı sıra, 2012 yılı sonuna doğru Bahçeşehir Koleji ile bir anlaşma imzalayan İmam Aslan şimdi, 2013-2014 eğitim öğretim yılında açılan, Bahçeşehir Koleji’ ni Şanlıurfa halkının hizmetine sundu.
İmam Aslan, 30.10.2018 tarihinde 91 yaşında hayatını kaybetti ve Harran Kapı Aile Mezarlığı'na defnedildi.